Drum liber pentru Porsche

Postat la 30 octombrie 2007 1 afişăre

Principalul actionar - cu 31% - al companiei auto Volkswagen, Porsche, are de-acum posibilitatea legala sa-si vada visul cu ochii, adica sa obtina controlul asupra VW.

Principalul actionar - cu 31% - al companiei auto Volkswagen, Porsche, are de-acum posibilitatea legala sa-si vada visul cu ochii, adica sa obtina controlul asupra VW, dupa ce Curtea Europeana de Justitie din Luxemburg a decis ca vechea „lege Volkswagen“, adoptata in 1960 ca sa evite o preluare ostila a companiei, este anticoncurentiala.

Legea oprea orice actionar al VW sa-si exercite mai mult de 20% din drepturile de vot in companie, indiferent de pachetul de actiuni detinut, protejand astfel drepturile landului Saxonia Inferioara, care are 20% din actiuni. Conducerea Porsche nu si-a ascuns intentiile de a restructura portofoliul de produse al VW, renuntand la modele mai putin profitabile cu scopul de a face din Volkswagen o firma rentabila, capabila sa concureze cu Toyota (a se citi capabila sa recucereasca piata americana).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Porsche,
VW
/actualitate/afaceri/drum-liber-pentru-porsche-1018862
1018862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.