Dotarile precare din sanatatea publica dezvolta companiile din sectorul privat

Postat la 15 aprilie 2010 50 afişări

Proaspat lansatul Centru de Investigatii Imagistice Avansate Remedis completeaza serviciile medicale din Romania cu programe educationale de specializare adresate tinerilor medici romani si tehnici performante de diagnostic pentru pacienti. Performanta aparatelor este inca o noutate, fiind printre primele astfel de sisteme instalate in Europa.

Centrul este specializat exclusiv in diagnostic imagistic si va efectua investigatii de radiologie si medicina nucleara. Pacientii ajung la Remedis la recomandarea medicilor specialisti si prin colaborarea cu spitalele publice si private din Bucuresti care doresc sa aibe acces la tehnologii avansate de diagnostic.

Investigatiile imagistice avansate se adreseaza in principal pacientilor care sufera de afectiuni cardio-vasculare, neurologice, oncologice si ale sistemului digestiv, respirator si musculo-skeletal. Acestea sunt realizate de aparate ce le recomanda ca fiind cele mai performante din Romania: Philips Achieva 3.0T TX - cel mai avansat sistem de rezonanta magnetica 3.0T, Philips MX 16 slice - computer tomograf multislice ce foloseste tehnici performante pentru reducerea dozei de radiatie, pastrand in acelasi timp calitatea imaginilor. Costul unei examinari depinde de zona investigata si de complexitatea procedurii, fiind posibile peste 60 de investigatii prin rezonanta magnetica si peste 40 de investigatii prin tomografie computerizata.

Din 2011, compania intentioneaza sa isi extinda activitatea prin achizitionarea unui echipament PET/CT, centrul avand deja infrastructura necesara instalarii unui astfel de sistem si a echipamentelor specifice utilizarii acestuia. PET/CT-ul este tehnologia ce combina investigatia radiologica cu cea de medicina nucleara si este o tehnica de imagistica unica cu aplicatii in detectarea din timp si in urmarirea afectiunilor canceroase.

Centrul este o investitie comuna realizata de antreprenorul roman Octavian Netcu si grupul englez The GADAGroup. Ca si centru de referinta Philips la nivel regional european, Remedis doreste sustinerea excelentei in expertiza actului medical de diagnosticare imagistica avansata, maximizarea utilizarii echipamentelor de ultima generatie, testarea ultimelor tehnici si programe software, si imbunatatirea calitatii examinarilor imagistice.

Investitia se ridica la aproximativ trei milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/dotarile-precare-din-sanatatea-publica-dezvolta-companiile-din-sectorul-privat-5904744
5904744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.