Dobanzile de penalizare, una din capcanele ascunse la cardurile de credit

Postat la 04 septembrie 2009 20 afişări

Chiar daca promit dobanzi reduse si posibilitatea acordarii de finantare pe perioade mari de timp, ofertele de carduri de credit lansate de bancile mici pot ascunde si capcane: dobanzile de penalizare usturatoare impuse clientilor care nu reusesc sa isi ramburseze datoriile in perioada de gratie.

Dobanzile penalizatoare pornesc de la 5% din sumele datorate bancii, insa pot atinge in unele cazuri si 50% din tranzactiile efectuate lunar, in conditiile in care perioada de gratie in care clientii pot rambursa sumele utilizate nu depaseste 45-55 de zile, scrie Ziarul Financiar.

In cazul in care cei care detin un astfel de card reusesc sa se incadreze in perioada de gratie stabilita, dobanda practicata de banci pentru tranzactii este de 0%.

Cititi mai multe pe www.zf.ro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
card de credit,
capcana,
dobanzi,
penalizare
/actualitate/afaceri/dobanzile-de-penalizare-una-din-capcanele-ascunse-la-cardurile-de-credit-4856569
4856569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.