De ce are berea spuma?

Postat la 26 iulie 2010 365 afişări

Poate v-ati gandit adesea la asta sau poate nu. Raspunsurile pot fi multiple, dupa cum spune glumind si Franck Evers, un expert olandez in servirea berii. Intre acestea se numara – berea are spuma pentru ca “arata bine”, “o vrem”, “exista, n-avem ce-i face”. Cum stau insa, de fapt, lucrurile?

Raspunsul corect la intrebarea "De ce are berea spuma?" este insa ca "berea are spuma pentru protectie, la fel ca si capacul", spune Franck Evers. Pentru o bere este essential sa-si mentina gazul, care "e bun pentru prospetime si digestie". Aproape oricine stie ca o bere care sta mult intr-un pahar este mai amaruie, cu gust usor de fier si e mai inchisa la culoare. Acest lucru se intampla atunci cand berea se oxideaza. Explicatia e simpla: cand gulerul de spuma dispare, nimic nu mai impiedica oxigenul sa intre in bere si dioxidul de carbon sa iasa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
bere,
spuma,
explicatii
/actualitate/afaceri/de-ce-are-berea-spuma-6729478
6729478
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.