Daca ar fi companii, echipele de fotbal din Anglia, Spania si Italia ar falimenta imediat

Postat la 02 iulie 2010 16 afişări

Daca ar fi companii private, campionatele de fotbal din Anglia, Spania si Italia ar da faliment in numai doi ani, este concluzia la care a ajuns grupul AT Kearney intr-un studiu cu privire la starea de sanatate financiara a celor mai puternice cinci campionate de fotbal din Europa, scrie Ziarul Financiar.

La capitolul sustenabilitate financiara, cluburile din Germania si Franta stau foarte bine, in schimb cele din Anglia, Spania si Italia, cunoscute pentru excesele privind salariile si sumele alocate pentru transferuri, sunt un dezastru.

Rentabilitatea activelor (ROA), sau cum au fost investite activele cluburilor, este negativa in cazul campionatului englez (-5%), italian (-12%) si spaniol (-7%) si pozitiva in cazul Frantei (1%) si Germaniei (2%).

Privita din punct de vedere economic, cluburile din toate cele cinci campionate fac o afacere proasta atunci cand fac transferuri pentru ca cumpara scump si vand ieftin. De exemplu, suma medie la care cluburile din Italia cumpara jucatori este de 0,94 milioane de euro, iar cea de vanzare este de 0,67 milioane de euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fotbal,
datorii,
cluburi,
Anglia,
Spania,
Italia
/actualitate/afaceri/daca-ar-fi-companii-echipele-de-fotbal-din-anglia-spania-si-italia-ar-falimenta-imediat-6473643
6473643
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.