Cum vrea Vitantis sa treaca criza: schimba chiriasii si investeste in infrastructura

Postat la 15 iunie 2010 39 afişări

Cu patru centre comerciale de dimensiuni mari in partea de sud-est a Capitalei si intr-un context general de scadere a comertului, proprietarii Vitantis Shopping Center anunta ca va schimba „total” mixul de chiriasi sau va incerca sa ii „convinga” sa aiba mai multe promotii.

"Daca vor sa supravietuiasca pe o piata cu consumatori ale caror venituri se restrang, retailerii ar trebui sa renunte la adaosurile comerciale de 200%-300%. Daca o persoana castiga cu 25% mai putin, retailerii trebuie sa-si ajusteze preturile pentru a putea oferi aceleasi produse la un pret cu 25% mai mic - daca veniturile scad, trebuie sa scada si preturile pentru a creste "artificial" puterea de cumparare", afirma Vlad Dragoescu, manager de investitii al Equest Investments, proprietarul centrului comercial.

Compania a reziliat in luna martie contractul cu magazinul Mobila Bontas, care avea un spatiu de 4.000 mp in cadrul parcului de retail, pentru a-l inlocui cu un alt magazin de mobila. "Am preferat sa reziliem contractul pe cale amiabila cu Mobila Bontas, deoarece ei nu au inteles bine promovarea. Mixul de produse pe care il avea aceasta companie aduce calitate, dar si preturi prea ridicate pentru aceasta zona. Casa Rusu se pliaza mult mai bine pe modul in care vedem noi dezvoltarea afacerii", a explicat reprezentantul Equest.

Compania intentioneaza sa schimbe si chiriasii de la etajul unu al centrului comercial, sa construiasca un spatiu de joaca pentru copii si sa reorganizeze zona de restaurante si cafenele. In plus, reprezentantii Equest au mai anuntat ca vor investi in acest an 500.000 de euro in imbunatatirea infrastructurii din zona.

Potrivit datelor prezentate de catre Equest, gradul de ocupare al spatiilor comerciale din Vitantis este de 93% in prezent si de 88% in cazul galeriei comerciale. Centrul comercial a inregistrat in 2009 un numar mediu de 12.000 de vizitatori pe zi.

In partea de sud a Capitalei sunt deschise trei centre comerciale de mari dimensiuni, City Mall, Grand Arena si Sun Plaza.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cum-vrea-vitantis-sa-treaca-criza-schimba-chiriasii-si-investeste-in-infrastructura-6421804
6421804
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.