Cum au strâns "Clarvăzătorii" romi din clanul Marks 40 de milioane de dolari, înşelându-i pe americani

Postat la 22 august 2011 13 afişări

Zece membri ai clanului de etnie romă Marks, care s-au mutat în SUA în anii '80 şi au devenit faimoşi "clarvăzători", au fost arestaţi, în frunte cu Nancy Marks, figura cea mai pregnantă a grupării, pentru înşelăciuni de 40 milioane de dolari.

Nancy Marks (42 de ani) şi membrii familiei sale atrăgeau turişti naivi care erau pregătiţi să plătească oricât pentru a-şi afla viitorul, relatează New York Daily News. Femeia este rudă cu răposatul lider al grupării, Jimmy Marks, şi avea sediul într-o clădire din New York, promiţându-le clienţilor săi "intuiţii clarvăzătoare".

De fapt, victimele erau păcălite să dea sume mari de bani şi bunuri materiale, în schimbul unor simple rugăciuni pentru îndepărtarea blestemelor. Agenţii federali americani i-au arestat pe Nancy Marks şi pe alţi nouă membri ai familiei sale din New York şi Florida, pentru infracţiuni ce duc la pedepse de 20 de ani de închisoare, inclusiv conspiraţie, fraudă informatică, fraudă bancară şi spălare de bani. Unul dintre vecinii femeii a spus că aceasta profita mai ales de turiştii neştiutori, cărora le citea viitorul în palmă contra unor sume de bani. "Habar nu am cum rezultă 40 de milioane de dolari din asta", a mai spus vecinul lui Marks.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
inselaciune,
marks,
afaceri,
bani
/actualitate/afaceri/cum-au-strans-clarvazatorii-romi-din-clanul-marks-40-de-milioane-de-dolari-inselandu-i-pe-americani-8642071
8642071
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.