Cum arata unul din ansamblurile rezidentiale cu cele mai mici preturi

Postat la 18 noiembrie 2009 54 afişări

Unul dintre ansamblurile rezidentiale noi cu cele mai mici preturi de pe piata Rasarit de Soare, a fost finalizat, primii locatari mutandu-se deja.

Rasarit de Soare, unul dintre cele mai mari ansambluri rezidentiale din Bucuresti, cu un total de aproape 1.000 de apartamente, a fost finalizat, peste 50 de cumparatori mutandu-se deja in locuintele finalizate.

Proiectul a fost lansat oficial la vanzare la inceputul anului 2008, fiind in acel moment unul dintre cele ansambluri rezidentiale de pe piata, cu preturi care plecau de la aproximativ 39.500 de euro plus TVA pentru o garsoniera.

Ansamblul, amplasat in apropierea centrului comercial Auchan din Titan, a avut la inceput vanzari foarte bune, peste jumatate din locuinte fiind achizitionate in primele luni de la lansare.

Caderea pietei imobiliare a dus la scaderea drastica a vanzarilor si pentru dezvoltatorul proiectului, Conarg Real Estate, care finalizase anterior un alt ansamblu rezidential, Quadra Place. Ultimele luni au adus insa o revenire a vanzarilor, in contextul unei reduceri de preturi si a programului Prima Casa. "Prima Casa ne-a ajutat, am vandut aproximativ 150 de locuinte. Cumparatorii doresc acum ceva mai decent, cu un pret mai mic si implicit o rata mai mica; le este frica sa se mai arunce inainte cu capul, ca in trecut", spune Romeo Cazanescu, directorul general al dezvoltatorului. Pana in prezent s-au vandut 75% din apartamente.

Conarg Real Estate deruleaza in acest moment o campanie de vanzari prin care o garsoniera cu o suprafata de 47 de metri patrati construiti avand un pret de vanzare de aproximativ 39.000 de euro plus TVA. Astfel, Rasarit de Soare este unul dintre ansamblurile cu cele mai mici preturi de pe piata, alaturi de Confort City, Militari Residence sau Primavara Ghencea, potrivit unul clasament al celor mai ieftine garsoniere si apartamente din Bucuresti gata finalizate, intocmit de BUSINESS Magazin.

Romeo Cazanescu mai afirma ca reprezentantii Conarg au purtat discutii cu clientii care au achizitionat in 2008 garsoniere la un pret mediu de 56.000 de euro, acestora fiindu-le oferite anumite facilitati, precum locul de parcare, pentru a compensa reducerea preturilor din acest an. "Am putut reduce preturile deoarece au scazut costurile de constructie (n.red. antreprenorul general al proiectului face parte din acelasi grup de firme, Conarg ) si am dus aproape de zero si marja noastra de profit", a mai spus Cazanescu.

Strategia dezvoltatorului isi poate gasi explicatia in faptul ca lucrarile la un nou ansamblu rezidential, Quadra 2, au fost deja incepute, primele 260 de apartamente fiind programate spre finalizare in septembrie 2010. Proiectul nu a fost inca lansat la vanzare, aceasta urmand sa se faca cel mai probabil anul viitor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cum-arata-unul-din-ansamblurile-rezidentiale-cu-cele-mai-mici-preturi-5114058
5114058
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.