Cum a reusit Statul sa risipeasca 34 mil. euro pe subventii pentru vaci inexistente

Postat la 17 mai 2010 16 afişări

Peste 4.200 de fermieri, fosti proprietari a 136.000 de vaci, au primit subventii totale de la stat prin Uniunea Europeana de 34 de milioane de euro pentru 2008 si 2009, chiar daca isi vandusera intre timp animalele.

Hemoragia de bani a fost oprita saptamana trecuta de ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, care a cerut o alta metoda de acordare a banilor, in conditiile in care pana acum toti oficialii Ministerului Agriculturii intrebati de ZF de ce fac aceasta risipa de bani spuneau ca asa "s-a negociat cu Bruxellesul".

Aceasta suma reprezinta aproximativ 10% din suma totala pe care Uniunea Europeana a pus-o la dispozitia crescatorilor de bovine cu minim trei vaci, care au primit 125 de euro (500 de lei) anual pe cap de animal.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
statul,
bani,
statul,
vaci
/actualitate/afaceri/cum-a-reusit-statul-sa-risipeasca-34-mil-euro-pe-subventii-pentru-vaci-inexistente-6126944
6126944
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.