Criza il ameninta si pe Mickey Mouse: Disneyland Paris nu mai face fata datoriilor

Postat la 30 mai 2010 54 afişări

Compania Euro Disney, care administreaza parcul de distractii Disneyland, de la periferia Parisului, este in pericol de a-si incalca angajamentele financiare in urmatorii trei ani, in conditiile in care calendarul platilor se bazeaza pe estimari facute inainte de criza, iar recesiunea a afectat puternic incasarile, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Euro Disney mai are de platit 1,9 miliarde euro (1,6 miliarde lire) din datoriile angajatep entur constructia Disneyland Paris. Compania a facut in anul fiscal incheiat la 30 septembrie 2009 un profit operational de 26,4 milioane euro, la venituri de 1,2 miliarde euro, insa costul datoriei, de 89,2 milioane euro, a lasat operatorul cu o pierdere neta de 63 milioane euro.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
Disneyland,
datorii
/actualitate/afaceri/criza-il-ameninta-si-pe-mickey-mouse-disneyland-paris-nu-mai-face-fata-datoriilor-6214533
6214533
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.