Cristian Sas, Anima: Va creşte turismul medical spre Turcia şi Europa de Vest până la dezvoltarea infrastructurii locale

Autor: Razvan Muresan Postat la 14 octombrie 2011 85 afişări

"Revizuirea pachetului de servicii medicale sociale este o veste bună pentru că va transfera în privat o serie întreagă de servicii şi va duce la dezvoltarea pieţei noastre cât şi a asigurărilor private de sănătate", spune Cristian Sas, COO al reţelei de clinici private Anima, parte a grupului A&D Pharma.

Şeful Anima susţine că definirea pachetului minim este aşteptată cu mult interes de furnizorii privaţi de servicii medicale de ani de zile şi va da "un suflu nou" industriei.

"Este foarte interesant de văzut ce va rămâne acoperit de casa şi ce va trece pe asigurarea privata. Furnizorii privaţi nu au capacităţi excepţionale pe spitalizare sau intervenţii sofisticate, dacă noul pachet va exclude acest segment cel puţin în primă fază nu vor exista soluţii locale în privat şi va creşte turismul medical spre Turcia şi Europa de vest până la dezvoltarea infrastructurii locale", susţine Sas.

Referindu-se la segmentul de ambulatoriu, Sas observă că lucrurile stau mult mai bine şi impactul se va vedea imediat. "Probabil fără intervenţia FMI decizia ar fi venit mai târziu date fiind implicaţiile sociale. Va fi o trezire la realitate pt mulţi români care văd sănătatea ca pe ceva gratuit şi universal", adaugă Cristian Sas.

Guvernul va revizui pachetul de servicii medicale sociale, astfel încât statul să acopere, începând cu anul viitor, mai puţine probleme de sănătate, iar serviciile considerate "neesenţiale" să fie furnizate doar pe baza unor asigurări suplimentare, inclusiv private, conform înţelegerii cu FMI. Angajamentul este inclus în ultima scrisoare de intenţie încheiată de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional, convenită în urma misiunii de evaluare din iulie-august şi aprobată de Executiv la jumătatea lunii septembrie. Pachetul de servicii sociale din sistemul medical va fi revizuit cu asistenţa Băncii Mondiale, astfel încât să nu mai fie finanţate acele costuri cu sănătatea considerate "neesenţiale", relevă documentul obţinut de agenţia Mediafax.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sas,
anima,
clinici private,
turism medical
/actualitate/afaceri/cristian-sas-anima-va-creste-turismul-medical-spre-turcia-si-europa-de-vest-pana-la-dezvoltarea-infrastructurii-locale-8867292
8867292
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.