Continua cresterea

Postat la 30 iunie 2009 5 afişări

Bursa de la Bucuresti inregistra o crestere cu 0,7% (BET-C) la mijlocul perioadei de tranzactionare de marti, iar actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au crescut in medie cu 2%.

Tranzactiile cu cele mai lichide 10 actiuni de la BVB au fost realizate la preturi cu 0,96% mai mari fata de referinta. Titlurile companiilor din sectorul energetic au adus o crestere a indicelui BET-NG cu 0,7%.

Indicele extins al Bursei BET-XT, care reflecta traiectoria primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile era cotat la ora 13:30 cu 1,3% peste valoarea de luni.

Evolutia pietei a venit pe o lichiditate de 4,4 milioane de lei (1 milion de euro). Cele mai lichide societati de investitii erau BRD-Groupe Societe Generale (BRD), SIF Transilvania (SIF3), Biofarm (BIO) si Banca Transilvania (TLV). Actiunile BRD erau cotate la 8,200 lei, pret in crestere cu 0,6% fata de referinta, SIF Transilvania (SIF3) la 0,424 lei, pret in crestere cu 2,4% fata de referinta, Biofarm (BIO) la 0,182 lei, pret in crestere cu 4% fata de referinta, iar Banca Transilvania (TLV) erau tranzactionate la 1,15 lei, pret in crestere cu 1,8% fata de referinta.

Cele mai semnificative cresteri le-au inregistrat actiunile BIOFARM (BIO) cu 4% peste referinta si Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) cu 3,7% peste referinta. Cele mai mari scaderi ale pretului de tranzactionare le-au avut Petrolexportimport (PEI) cu 8,4% sub referinta si Amonil (AMO) cu 4,9% sub referinta .

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
evolutie,
actiuni,
crestere
/actualitate/afaceri/continua-cresterea-4607481
4607481
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.