Consiliului Concurentei ancheteaza si industria farma

Postat la 11 septembrie 2009 18 afişări

Consiliul Concurentei (CC) a declansat patru investigatii din oficiu privind posibila incalcare a regulilor de concurenta pe piata distributiei angro de medicamente, prin intelegeri intre producatori si distribuitori.

Reprezentantii autoritatii de concurenta au facut inspectii inopinate la sediile companiilor vizate, respectiv Bayer SRL (din grupul Bayer, importator al produselor Bayer Consumer Care), Baxter AG (din grupul Baxter Elvetia), Belupo Pharmaceutical&Cosmetics (care comercializeaza medicamente destinate sistemului cardiovascular si bolilor de piele, a doua companie farmaceutica din Croatia), respectiv Sintofarm, producator roman care realizeaza medicamente generice destinate sistemului nervos central si sistemului musculo-scheletic, potrivit unui comunicat al CC.

"Sectorul farmaceutic este un domeniu prioritar pentru CC, avand in vedere disfuctionalitatile existente. De aceea, vom interveni de cate ori va fi necesar pentru restabilirea concurentei pe aceasta piata, astfel incat toata lumea sa aiba acces la medicamente la preturi competitive", a declarat presedintele autoritatii de reglementare, Bogdan Chiritoiu.

In situatia in care se va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Daca insa vor coopera cu Consiliul Concurentei, companiile isi pot reduce amenzile sau chiar sa le evite.

CC desfasoara in prezent mai multe investigatii in domeniul farmaceutic, dar si o ancheta sectoriala care urmareste efectuarea unei cercetari aprofundate a pietei, in vederea identificariitsi corectarii principalelor disfunctionalitati de natura anticoncurentiala.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/consiliului-concurentei-ancheteaza-si-industria-farma-4883740
4883740
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.