Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Bere Mures de catre Heineken

Postat la 31 martie 2008 5 afişări

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre Brau Union AG Austria prin preluarea controlului unic, direct, asupra SC Bere Mures SA Ungheni.

In urma tranzactiei, care s-a ridicat la 150 de milioane de euro, Heineken si-a asigurat pozitia de lider pe piata romaneasca a berii, cu o cota de piata de 31% si o capacitate de productie anuala de sase milioane de hectolitri.

In cursa pentru cumpararea companiei Bere Mures au participat, la final, SABMiller (Ursus Breweries), Heineken si fondul de investitii Global Invest. La inceputul anului, in cursa pentru preluare a ramas doar compania olandeza Heineken. Negocierile au durat din ianuarie pana in primele zile ale lui martie, cand proprietarii Bere Mures au semnat cu Heineken.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Heineken,
Bere Mures
/actualitate/afaceri/consiliul-concurentei-a-autorizat-preluarea-bere-mures-de-catre-heineken-2505044
2505044
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.