Cifra secreta a Guvernului: cat ajunge inflatia pana la sfarsitul anului

Postat la 30 iunie 2010 23 afişări

Economistii sustin ca, cel mai probabil, inflatia va fi la finele acestui an sub 10%. Ei avertizeaza insa ca socul provocat de majorarea TVA va trece abia in vara lui 2011.

Guvernul si Banca Nationala a Romaniei negociaza cu Fondul Monetar International tinta de inflatie pana la sfarsitul anului, dupa decizia Executivului de a majora TVA de la 19 la 24 la suta. Mai multi ministri au declarat pentru Gandul ca, cel mai probabil, inflatia se va situa intre 6 si 7 la suta. "S-a calculat care este impactul pentru fiecare procent de TVA majorat si, adaugat la cat este inflatia actuala, rezulta o inflatie de 6,5 - 7 pana la sfarsitul anului", a spus ministrul Culturii Kelemen Hunor, presedinte executiv al UDMR si unul dintre membrii importanti ai coalitiei de guvernamant.

Colegul sau de partid Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a fost mai reticent in a avansa o cifra: "Probabil ca inflatia va fi mai mare, dar asta depinde de cum evolueaza lucrurile. Deci nu putem aprecia exact cat va fi inflatia". Doi ministri cu greutate au spus insa ca tinta prognozata de guvern si BNR va fi intre 6 si 7 la suta. "Guvernatorul lucreaza acum la acest lucru si spera sa o aduca intre 5 si 6 la suta. Cel mai probabil insa va fi intre 6 si 7", a afirmat unul dintre membrii din Cabinetul Boc.

Cititi mai mult pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cifra-secreta-a-guvernului-cat-ajunge-inflatia-pana-la-sfarsitul-anului-6463421
6463421
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.