Cifra de afaceri a Eximtur a scazut cu 23% dupa primele 9 luni ale anului

Postat la 04 noiembrie 2009 31 afişări

Agentia de turism Eximtur, unul dintre cei mai importanti tour-operatori existenti pe piata, a anuntat pentru perioada ianuarie - septembrie 2009 o scadere a cifrei de afaceri la 96 milioane de lei, reprezentand o dimunuare a afacerilor cu 23% fata de perioada de anul trecut.

"Eximtur a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 40,5 milioane euro, iar anul acesta, dupa primele 9 luni are o scadere de 23% fata de perioada similara de anul trecut" a explicat directorul zonal Eximtur, Romulus Craciun. Pentru aceasta iarna, agentia s-a orientat in special spre Austria, care reprezinta 2/3 din oferta de iarna a agentiei, deoarece din cauza crizei, turistii prefera destinatiile care sunt mai apropiate de Romania, pentru ca in acest fel costurile sunt mai mici.

Austria a fost o destinatie frecventata de romani si anul trecut, cand aproximativ 316.000 de romani au calatorit in zona. "Chiar daca anul acesta preturile de cazare nu au scazut, Estimam ca anul acesta va fi un numar aproximativ egal de turisti romani care vor vizita Austria, deoarece preturile la cazare nu au mai crescut si sunt la nivelul anului trecut", a declarat Gerhard Leskovar, director marketing si vanzari in cadrul oficiului de promovare turistica a landului Salzburg.

Pentru a veni in sprijinul celor care vor sa mearga la ski in Austria, compania aeriana Tarom va lansa incepand cu 5 decembrie, o cursa directa Bucuresti-Salzburg, care va zbura o data pe saptamana, respectiv sambata, pana pe 27 februarie 2009. "Tarom estimeaza pe ruta Bucuresti - Salzburg, un grad de ocupare de peste 80% pe aeronave de pana la 124 de locuri cu un zbor saptamanal. Preturile vor incepe de la 138 de euro cu toate taxele incluse", a declarat directorul de marketing al companiei, Dragos Dura.

In plus, Tarom ofera pentru cei care merg la ski in aceasta destinatie, transportul gratuit al echipamentelor de schi si snowboard, in limita a 15 kilograme.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
Eximtur,
Romulus Craciun,
afaceri
/actualitate/afaceri/cifra-de-afaceri-a-eximtur-a-scazut-cu-23-dupa-primele-9-luni-ale-anului-5080255
5080255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.