CEZ: Pretul energiei la consumator ar trebui sa urce cu 3-4% din cauza certificatelor verzi

Postat la 04 august 2011 16 afişări

Pretul la consumator al electricitatii ar trebui sa fie majorat cu 3 - 4%, dupa introducerea sistemului de sprijin pentru productia de energie din surse regenerabile, a declarat, joi, Adrian Borotea, director in CEZ Romania.

"Impactul la consumatori, odata cu intrarea in vigoare a legislatiei privind sprijinirea energiilor regenerabile, va fi intre 2 si 4% , asa cum a anuntat deja Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Noi (CEZ Romania - n.r.) nu am cerut cresterea tarifelor de distributie si furnizare, care, chiar daca nu au fost modificate in ultimii ani, este cazul sa creasca, iar cel mai oportun moment ar fi 1 ianuarie 2012", a afirmat Borotea. Legislatia privind sprijinirea productiei din surse regenerabile va intra in vigoare in luna septembrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cez-pretul-energiei-la-consumator-ar-trebui-sa-urce-cu-3-4-din-cauza-certificatelor-verzi-8568364
8568364
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.