Cel mai mare mall local se deschide in octombrie

Postat la 13 mai 2009 43 afişări

Centrul comercial Sun Plaza, dezvoltat la Piata Sudului de catre EMCT Romania in parteneriat cu Sparkassen Immobilien AG, va fi inaugurat in luna octombrie a acestui an, potrivit informatiilor comunicate de catre cele doua companii.

"Mai mult de 85% din spatiu a fost deja contractat, procesul de inchiriere derulandu-se cu usurinta. Suntem in faza finala de semnare cu mai multe marci, iar in acest moment au mai ramas disponibile doar cateva unitati”, a declarat Friedrich Wachernig, membru in Consiliul de Administratie al Sparkassen Immobilien AG, investitorul in proiectul Sun Plaza.

 

Principalele ancore comerciale vor fi un hipermarket Cora (suprafata de vanzare de 11.300 de metri patrati), o unitate Mobexpert (aceeasi suprafata), un magazin de bricolaj Baumax (10.000 mp), o unitate Flanco (2.500 mp) si pe segmentul de imbracaminte, incaltaminte si accesorii, C&A, GAP, Marks & Spencer, Douglas, Sephora, Promod, Orsay, Imaginarium, Motivi si Deichmann.

 

Sun Plaza va avea in total 150 de magazine, o zona de food court cu KFC, McDonald's, Burger King si Starbucks, 15 sali de cinema cu o capacitate de 3.000 de locuri, care vor fi operate de catre Cinema City, suprafata totala comerciala a centrului fiind de circa 80.000 de metri patrati – cea mai mare de pe plan local.

 

"Nu am avut pana acum nicio cerere de renegociere a contractelor de inchiriere deja semnate. Toate contractele prevad o chirie minima fixa si o componenta procentuala, din venituri", a declarat Michael Richard, directorul general EMCT Romania. Compania a achizitionat terenul pe care este dezvoltat Sun Plaza si a atras pe austriecii de la Sparkassen ca finantatori, intelegerea fiind asemanatoare unei vanzari de tip forward purchase. Reprezentantii dezvoltatorului nu au precizat valoarea contractului cu Sparkassen si nici chiria medie din centrul comercial, precizand doar ca aceasta este "mai redusa comparativ cu alte proiecte din Bucuresti si asta deoarece avem un numar de magazine mici mai redus decat alte proiecte, concentrandu-ne pe ancorele mari".

 

Proiectul, care va dispune de 2.000 de locuri de parcare, este prevazut si cu o componenta de birouri, care ar trebui finalizata anul viitor. Investitiile totale in proiect sunt de 200 de milioane de euro, cladirea de birouri urmand sa aiba o suprafata inchiriabila de 8.300 de metri patrati.

 

Sun Plaza va fi cel de al treilea proiect comercial de mari dimensiuni din partea de sud a orasului, dupa City Mall si recent inauguratul Grand Arena. Tot in acesta toamna, in septembrie, este anuntata si finalizarea AFI Cotroceni Mega Mall, cu o suprafata inchiriabila de 76.000 mp.

 

Sparkassen Immobilien detinea la finalul anului trecut un portofoliu evaluat la 1,78 miliarde de euro, format din proiecte rezidentiale, de birouri si hoteluri, compania fiind prezenta pe plan local prin achizitia hotelului Novotel din Bucuresti. Sun Plaza este primul proiect de dimensiuni mari dezvoltat de catre EMCT Romania, care a mai construit unitati pentru retaileri ca Bricostore, Carrefour si Cora.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cel-mai-mare-mall-local-se-deschide-in-octombrie-4358192
4358192
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.