Ce randamente au avut fondurile de pensii private in 2010

Postat la 05 iulie 2010 14 afişări

In primele sase luni ale acestui an, fondurile d epensii private obligatorii (pilonul II) au obtinut un randament mediu de 9,9%, iar fondurile de pensii private facultative (pilonul III) au obtinut un randament mediu de 6,6%.

In ultimele 12 luni, fondurile obligatorii au realizat un randament de 20,7%, iar cele facultative de 15,4%. Performantele inregistrate difera in functie de categoria de risc a fondurilor de pensii si de alocarea investitiilor pe clase de active.

Plasamentele in actiuni listate au influentat cel mai mult diferentele de performanta intre fondurile de pensii private, pietele bursiere manifestand o volatilitate foarte ridicata in primul semestru al acestui an. Datorita politicii investitionale prudentiale si de diversificare a riscurilor, toate fondurile de pensii private au inregistrat randamente atractive.

"Performantele obtinute de fondurile de pensii private in prima jumatate a acestui an sunt cu atat mai importante cu cat climatul investitional a fost neprielnic. Totusi, chiar si in acest mediu nefavorabil, fondurile de pensii private au reusit sa investeasca inteligent si echilibrat si sa isi conserve rezultatele pozitive inregistrate pana acum", spune Crinu Andanut, presedintele APAPR. Activele nete administrate de toate fondurile de pensii private din Romania au depasit 3,6 miliarde de lei la mijlocul acestui an.

De la lansare si pana in prezent, fondurile de pensii private obligatorii au inregistrat un randament mediu anualizat de 16,6%, in timp ce fondurile facultative) au realizat un randament mediu anualizat de 8,9%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/ce-randamente-au-avut-fondurile-de-pensii-private-in-2010-6496136
6496136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.