Ce meserii se cauta in 2011. Romania are nevoie din nou de ingineri

Postat la 01 decembrie 2010 24 afişări

Companiile din industria bunurilor de larg consum, sectorul auto si metalurgie continua angajarile anul viitor. Muncitorii calificati si specialistii, mai ales cei de nisa, au sanse foarte mari.

Romanii cu meserii calificate vor fi la mare cautare in 2011, mai ales cei din industria bunurilor de larg consum, sectorul auto, inclusiv producatorii de componente, precum si industria grea - metalurgia si productia de masini si echipamente -, spun specialistii in resurse umane.

"Cererea de personal vine in special din productie, atat de la companiile care au comenzi externe, cat si de la cele care activeaza numai pe piata interna. Se cauta muncitori calificati, dar si specialisti, ingineri cu pregatire in domenii foarte specializate", a declarat pentru gandul Oana Datki, country manager Consulteam Romania, reprezentantul pe piata locala al Mercer. Acestea sunt de altfel meseriile viitorului la nivel european, unde exista in prezent o ingrijorare crescuta legata de acoperirea necesarului de personal, ne-a declarat Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/ce-meserii-se-cauta-in-2011-romania-are-nevoie-din-nou-de-ingineri-7766696
7766696
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.