CBRE Eurisko: 60% din mall-urile anuntate vor fi anulate

Postat la 13 februarie 2009 10 afişări

Consultantii companiei CBRE Eurisko sustin ca "cel putin 50% - 60% din totalul de centre comerciale anuntate vor fi anulate, intarziate sau finalizate cu o utilizare diferita"

"2008 a fost un an in care s-a anuntat o concurenta importanta peste tot in tara si intre toate tipurile de dezvoltari de retail (centre comerciale, parcuri de retail, proiecte ancorate de hipermarketuri), insa finalizarile efective ale dezvoltarilor s-au situat la un nivel mai scazut decat fusese initial preconizat. Avem convingerta ca cel putin 50 - 60% din totalul de centre comerciale anuntate vor fi anulate, intarziate sau finalizate cu o utilizare diferita", se arata intr-un raport de piata al companiei de consultanta imobiliara CBRE Eurisko.

 

In 2008 stocul de spatii comerciale disponibil in Romania a crescut cu 50% in comparatie cu stocul disponibil la sfarsitul anului 2007 – de la 43,2 de metri patrati inchiriabili raportat la 1.000 de persoane la 70,8 mp inchiriabili la 1.000 de persoane, potrivit datelor companiei.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cbre-eurisko-60-din-mall-urile-anuntate-vor-fi-anulate-3910033
3910033
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.