Cat mai rezista TVA la 19%

Postat la 29 ianuarie 2010 14 afişări

Jefrrey Franks, seful misiunii Fondului la Bucuresti, a subliniat insa ca pana la o astfel de decizie statul poate sa lupte cu evaziunea fiscala, sa taie si mai mult din cheltuieli si sa atraga si mai multe fonduri de la UE.

Marirea TVA, cel mai probabil de anul viitor, pare a fi inevitabila. Daca anul acesta Guvernul s-a angajat sa nu mareasca niciuna dintre taxele "mari", TVA si cota unica, in 2011 Executivul ar putea fi fortat sa majoreze aceasta taxa pentru a echilibra deficitul bugetar si a respecta acordul cu FMI.

Oficialii Fondului sustin ca eventuala majorare ar putea fi alternativa la esecul statului de a reduce evaziunea fiscala, de a reduce cheltuielile, sau de a atrage mai multe fonduri UE pentru investitii.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
Jeffrey Franks,
TVA,
majorare
/actualitate/afaceri/cat-mai-rezista-tva-la-19-5455434
5455434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.