Cât costă cel mai ieftin RCA

Autor: Ana Raduta Postat la 19 decembrie 2011 38 afişări

Preţul minim pe care îl poate plăti un şofer român pentru reînnoirea poliţei RCA în această iarnă este cu aproximativ 15% mai mic decât la sfârşitul anului trecut, conform unui studiu al Safety Broker.

"Deşi preţurile din această perioadă indică scăderi, preconizăm o majorare a tarifelor de aproximativ 20% parcursul anului următor ca urmare a faptului că asiguratorii plătesc despăgubiri considerabile pentru acest tip de poliţă. Mai mult decât atât, compensaţiile pentru vătămări corporale şi deces, precum şi cele plătite pentru daune morale în baza poliţelor de răspundere civilă auto obligatorie au crescut semnificativ în ultimul an", spune Viorel Vasile, managing partner la Safety Broker.

Pentru încheierea poliţei pe o perioadă de un an, cele mai mari scăderi de preţuri pentru persoanele fizice au fost consemnate pe segmentul de motorizare 1.400 - 1.600 cm3, de aproximativ 19%. în această categorie se încadrează autovehicule precum Dacia Logan, Skoda Fabia, Opel Astra, Ford Focus, Hyunday i30 sau Volkswagen Golf.

Pentru persoanele juridice, maşinile cu motorizări de peste 2.000 cm3 au beneficiat de cele mai mari reduceri ale tarifelor, în cazul încheierii poliţei RCA pe o perioadă de un an. Aici sunt incluse majoritatea modelelor BMW, Audi sau Mercedes-Benz, precum şi alte maşini din gama de lux.

Spre exemplu, tariful pentru un bărbat în vârstă de 40 de ani din Bucureşti, cu o maşină de clasă medie (1.400 - 1.600 cm2) este de 288 lei pe an, în comparaţie cu tariful din decembrie 2010, de 359 lei pe an. în aceleaşi condiţii, tariful RCA poate ajunge până la 579 lei, în funcţie de compania de asigurări pentru care optează clientul.

în acelaşi timp, un tânăr în vârstă de 21 de ani din Bucureşti, cu o maşină similară, plăteşte 384 lei/an pentru asigurarea RCA, cu aproximativ 25 lei mai puţin decât anul trecut. în funcţie de asiguratorul ales, preţul poliţei poate ajunge şi până la 1.867 lei pentru o perioadă de un an. Pe de altă parte, dacă acesta deţine o maşina peste medie va plăti cu circa 141 lei mai mult decât anul trecut pentru asigurarea RCA, începând de la 642 lei pe an.

Pentru persoanele fizice, calculul tarifelor a fost realizat pe baza preţurilor minime oferite de companiile de asigurări pentru fiecare categorie de motorizare, luându-se în considerare un asigurat fără daune, cu vârsta peste 30 de ani, din mediul urban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
rca,
pret,
tarife,
scumpiri
/actualitate/afaceri/cat-costa-cel-mai-ieftin-rca-9074158
9074158
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.