Carrefour: Romania este prima tara europeana in care lansam cardul preplatit

Autor: Ioana Mihai Postat la 07 octombrie 2010 92 afişări

Carrefour Romania, cel mai mare retailer autohton de pe segmentul hipermarket in functie de cifra de afaceri, este prima retea comerciala care a lansat un card preplatit. Produsul este lansat in parteneriat cu MasterCard si Rev Europe.

"Romania este prima tara europeana in care am lansat acest card", a declarat pentru BUSINESS Magazin Corinne Moulin, director strategie servicii financiare Group Carrefour.

Moulin, care este dupa cum spune ea glumind la "probabil a 30-a vizita in Romania", spune ca Romania a fost aleasa pentru a lansa acest produs, pentru prima data, pe piata europeana, pentru ca "este cea mai potrivita". Altfel spus, explica ea, este o tara foarte dinamica, "am identificat, in urma studiilor" (despre care nu a dorit sa ofere niciun fel de detaliu) ca exista o cerere pentru un asemenea tip de produs, pentru ca poate viza toate tipurile de clienti, inclusiv cei care altfel nu au acces la servicii financiare bancare.

"Cardul nu are un cont bancar atasat", declara directorul de marketing al Carrefour Romania, Andreea Mihai. Astfel, cardul poate fi activat si folosit, spre exemplu, de tineri care nu au varsta legala pentru a avea acces la servicii financiare si de orice "persoane care nu au o relatie cu o banca", spune Moulin. In plus, acest card poate fi folosit ca un orice alt card de debit, pentru plata pe internet, pentru a scoate bani de la bancomatele ce afiseaza sigla MasterCard sau pentru a fi folosit peste hotarele tarii. Carrefour a mai pus deja in circulatie produse similare pe pietele din China, Brazilia si Columbia.

Cardul are o limita maxima anuala de 2.500 de euro, conform lui John Mitchell, CEO al Rev Worldwide, compania care ofera solutia tehnica. Ca orice alt produs din oferta retelei de hipermarketuri poate fi platit direct la casa de marcat, loc in care se poate reincarca ulterior. "Primul card este incarcat la raionul de servicii financiare si folosit apoi pana in momentul in care clientul primeste al doilea card, nominal", explica Moulin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carrefour,
/actualitate/afaceri/carrefour-romania-este-prima-tara-europeana-in-care-lansam-cardul-preplatit-7454642
7454642
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.