Carrefour deschide trei supermarketuri in parteneriat cu Winmarkt

Postat la 16 martie 2009 118 afişări

Lantul de centre comerciale Winmarkt si Carrefour au semnat un parteneriat pe baza caruia Carrefour va intra cu formatul sau de supermarket in locatii inchiriate de la compania Winmarkt, in centrul a 3 orase.

Carrefour urmeaza sa deschida cate un supermarket la parterul centrelor comerciale Winmarkt Somes din Cluj, Winmarkt Magura din Bistrita si Winmarkt Big din Turda.

Cele 3 supermarketuri ale Grupului Carrefour vor avea o suprafata de: 1188 metri patrati. (975 metri patrati. – suprafata de vanzare) la Cluj, 895 metri patrati (673 metri patrati – suprafata de vanzare) la Bistrita si 925 metri patrati. (713 metri patrati – suprafata de vanzare) la Turda.

Grupul Carrefour activeaza pe segmentul de supermarketuri de la achizitionarea societatii Artima la sfarsitul lui 2007 care detinea 21 de magazine in vestul Romaniei. In cursul anului 2008, Carrefour a remodelat toate supermarketurile, dintre care unul a devenit mini-hypermarket.

“Noul parteneriat cu Winmarkt ne permite, astfel, sa continuam expansiunea, marind reteaua de supermarketuri Carrefour si acoperirea geografica a grupului in Romania“, a declarat Andreea Mihai, director de marketing al companiei Carrefour Romania.

“Acordul semnat se inscrie in strategia companiei Winmarkt de a completa mixul actual de chiriasi prin atragerea unui operator de supermarket care sa ocupe nivelele inferioare ale centrelor comerciale proprii, situate in centrul oraselor. Prin aceasta, Winmarkt vine in intampinarea cererii de spatii comerciale pentru extinderea marilor retele de supermarketuri si hypermarketuri care doresc sa opereze suprafete mai mici in locatii centrale. Winmarkt intentioneaza sa isi extinda aceasta strategie la nivelul intregii retele, care numara in prezent 15 centre comerciale in 13 orase. Winmarkt este detinuta de Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), companie listata la bursa din Milano, unul dintre cei mai activi jucatori pe piata de real estate din Italia, cu o valoare a portofoliului de 1,4 miliarde Euro” a declarat Cristian Marius Ionescu, director de marketing al lantului Winmarkt.

Grupul Carrefour a intrat pe piata din Romania in 2001, prin deschiderea primul magazin in Bucuresti. In prezent, operatorul detine 22 de hipermarketuri, atat in Bucuresti, cat si in orase de provincie cum ar fi Arad, Sibiu sau Ploiesti. In 2007, compania a raportat vanzari de 791 de milioane de euro si un profit de 24,6 milioane de euro, pentru 2008 fiind estimate vanzari de peste un miliard de euro. Carrefour are in plan dublarea retelei de hipermarketuri pana in 2012 si totodata continuarea extinderii lantului Carrefour Express. Pe segmentul de hipermarketuri, principalii competitori ai grupului sunt real,-, Auchan si Cora, iar pe segmentul de supermarketuri mai activeaza Mega Image, Billa, Interex, Ethos sau Primavara.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Carrefour,
supermarket,
Winmarkt,
Andreea Mihai
/actualitate/afaceri/carrefour-deschide-trei-supermarketuri-in-parteneriat-cu-winmarkt-4053616
4053616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.