Cand cade Citigroup, China castiga

Postat la 11 februarie 2008 1 afişăre

Recentele pierderi de valoare a activelor si scaderile cotatiilor la bursa, suferite de marile grupuri financiare mondiale, au restructurat din temelii ierarhia institutiilor financiare.

Daca pana de curand Citigroup era cea mai mare companie financiara din lume dupa capitalizare, efectele crizei creditelor ipotecare au facut ca acum sa ajunga pe locul al saptelea, primul loc fiind ocupat de Banca Industriala si Comerciala a Chinei (ICBC), cu o valoare de piata de 277 mld. dolari (188 mld. euro).

In top 5 au intrat si Banca pentru Constructii a Chinei si Banca Chinei, alte doua institutii din tara asiatica, ceea ce reflecta evident increderea investitorilor in forta pietelor emergente. Acelasi top 5 actual pune in evidenta doua nume de institutii financiare care au reusit sa reziste crizei – Bank of America si HSBC, gratie expunerii lor scazute la tranzactiile cu instrumente financiare complexe, de genul celor care au adus paguba Citigroup, UBS sau Morgan Stanley.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cand-cade-citigroup-china-castiga-2376875
2376875
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.