Cablistii cehi atrag investitori

Postat la 14 decembrie 2007 1 afişăre

Fondul american de private equity Providence Equity Partners a preluat controlul firmei ucrainene Volia Cable, cel mai mare furnizor de pe piata locala de servicii de cablu si de internet in banda larga.

Providence a anuntat ca va investi peste 135 de milioane de euro in dezvoltarea firmei. Nici reprezentantii cumparatorului, nici consultantii financiari implicati in tranzactie, Goldman Sachs International si UBS Investment Bank, nu au dorit sa dezvaluie procentul de actiuni achizitionat sau nici suma platita.

Volia a fost creata de firma de investitii SigmaBleyzer, controlata de Michael Bleyzer, un ucrainean care a ocupat mai multe functii de varf in multinationale din Occident inainte de a se intoarce in tara. Volia a luat nastere prin fuziunea a trei firme de cablu achizitionate intre 1999 si 2000.

Firma detine peste 900.000 de abonati la internet, majoritatea din Kiev. Analistii estimeaza ca fondurile ce vor fi investite de noul actionar majoritar vor fi folosite pentru extinderea regionala si pentru consolidarea pozitiei pe piata.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cehia,
servicii financiare,
private equity
/actualitate/afaceri/cablistii-cehi-atrag-investitori-2306363
2306363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.