Buzau va avea din toamna doua mall-uri

Postat la 09 aprilie 2008 1056 afişări

Buzau va intra din acest an in liga oraselor cu doua centre comerciale finalizate, alte orase in care sunt minim doua centre comerciale existente fiind Bucuresti, Cluj, Brasov sau Iasi

Dezvoltatatorul Cometex, parte a grupului Altex, a anuntat astazi ca Aurora Shopping Mall va fi inaugurat in luna noiembrie a acestui an, centrul comercial urmand sa aiba o suprafata inchiriabila de 18.500 de metri patrati.

"Am achizitionat Cometex in 2005 fiindca pur si simplu doream sa deschidem un Media Galaxy in Suceava si nu aveam unde. Cometex detinea 50% din spatiile comerciale din oras si astfel ne-am facut intrarea", a explicat astazi proprietarul grupului Altex, Dan Ostahie, motivul pentru care grupul a cumparat compania suceveana.

Terenul de 2,5 hectare din Buzau, pe care este dezvoltat Aurora Shopping Mall, a fost achizitionat in 2006 intr-o tranzactie de 3,4 milioane de euro, Altex luand decizia sa construiasca un centru comercial. Principalele ancore ale mall-ului, in a carui dezvoltare se vor investi in total 25 mil. euro, vor fi Carrefour, care va opera un hipermarket de 6.500 mp, si Media Galaxy.

Pe langa cele doua ancore principale, in mall vor fi peste 50 de magazine si o zona de food-court. Printre brandurile cu care exista deja acorduri de principiu privind inchirierea unui spatiu se numara Deichmann, Vogele si Goertz (care vor deschide primele magazine pe plan local), Takko, Kenvelo si Lee Cooper. De asemenea, in Aurora Shopping City vor exista si spatii de servicii (banci, curatatorie, farmacii), mall-ul urmand sa aiba o parcare cu 450 de locuri.

Dan Ostahie a precizat ca in viitor vor fi dezvoltate si alte proiecte de centre comerciale, in Brasov – centru comercial care va cuprinde un Media Galaxy si un magazin de mobilier, si in Timisoara si Arad – orase unde vor fi construite doar unitati Media Galaxy.

Aurora Shopping Mall va fi precedat de deschiderea Galleria Buzau, un mall de dimensiuni mai reduse (12.500 de metri patrati suprafata inchiriabila), acesta fiind unul din cele trei centre comerciale pe care dezvoltatorul GTC Romania le va finaliza in acest an – celelalte doua sunt in Suceava si Piatra Neamt. Agentul de inchiriere a tuturor centrelor comerciale dezvoltate de catre GTC este compania de consultanta imobiliara Colliers International.

Termenul de finalizare estimat al Galleria Buzau este iunie 2008, mall-ul urmand sa aiba ca principala ancora un supermarket, care va avea o dimensiune de 1.600 mp. La etaj se va gasi zona de food-court, care va include cinci restaurante de tip fast-food, mall-ul urmand sa dispuna de o parcare cu 300 de locuri.

La o populatie de aproape 135.000 de locuitori, Buzau va avea doua mall-uri cu o suprafata inchiriabila totala de 30.000 de metri patrati, un nivel acceptabil in opinia lui Razvan Gheorge, directorul general al Cushman&Wakefield Activ Consulting, companie de consultanta imobiliara care este agentul de inchiriere a Aurora Shopping Mall.

"Cred ca va fi ok pana la un nivel de 50.000 de metri patrati de centre comerciale de tip mall", considera Razvan Gheorghe in legatura cu piata de retail din Buzau. "Pana la o medie de 0,5 metri patrati de mall pe locuitor nu cred ca ar trebui sa fie probleme. Poate in alte orase s-a ajuns deja la un nivel optim, dar in Buzau inca mai este loc", a mai spus directorul general al companiei de consultanta imobiliara.

Mai multe amanunte despre factorii care vor diferentia centrele comerciale in contextul anuntarii spre dezvoltare a peste 100 de mall-uri si parcuri de retail, precum si informatii detaliate despre aproximativ 65 de centre comerciale, puteti afla din suplimentul BUSINESS Magazin intitulat Centre Comerciale, care va aparea pe piata pe 16 aprilie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/buzau-va-avea-din-toamna-doua-mall-uri-2534864
2534864
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.