Bunge inchide fabrica de la Iasi

Postat la 25 ianuarie 2008 1 afişăre

Bunge, companie internationala de ulei de floarea soarelui si agro-alimentara, a anuntat planul de restructurare a operatiunilor sale industriale in Romania. Decizia de a-si optimiza capacitatile de productie din Romania vine ca urmare a recentei achizitii de catre Bunge a anumitor marci si proprietati de la Agricover, inclusiv o fabrica din Buzau.

Planul restructurare presupune concentrarea intr-un singur loc, la Buzau, a tuturor operatiunilor de zdrobire, rafinare si imbuteliere pe care Bunge le desfasoara in Romania.

Compania a initiat procedura de inchidere operatiunilor industriale si de productie de la Iasi - zdrobire, rafinare, extragere, imbuteliere si ambalare.

Aleasa datorita apropierii de cea mai importanta regiune cultivata cu floarea soarelui si de portul Constanta, fabrica de la Buzau are avantajul de a fi plasata in apropiere de Bucuresti si granita cu Bulgaria. Fabrica de la Buzau, ce deserveste pietele din Romania si Bulgaria, va fi modernizata printr-un program de investitii de 25 milioane de dolari. 

Bunge a intrat pe piata din Romania in 2002, portofoliul sau incluzand marcile Floriol si Soreanca, Unisol si Ulvex, Raza Soarelui si Rumen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Iasi,
Bunge
/actualitate/afaceri/bunge-inchide-fabrica-de-la-iasi-2349554
2349554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.