Bucuresti, oras de proprietari

Postat la 20 februarie 2008 1 afişăre

Intr-un oras in care predomina proprietarii de case si apartament in defavoarea chiriasilor, tendinta este de dezvoltare prin constructia de locuinte destinate inchirierii, conform Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR). "Dezvoltarea Capitalei sa va realiza prin construirea apartamentelor de una sau doua camere destinate inchirierii sau achizitiei de catre persoane care detin deja o locuinta si intentioneaza sa o inchirieze pe a doua", a declarat Speranta Munteanu, vicepresedinte ANEVAR.

Oficialii ANEVAR explica astfel posibilitatea ca preturile apartamentelor vechi sa scada in urmatorii ani. "Cererea de locuinte temporare ca fi tot mai mare in urmatorii ani, pe masura ce proiectele dezvoltate vor avea nevoie de tot mai multa forta de munca. Se estimeaza ca in cativa ani, numarul locuitorilor din Bucuresti va ajunge la patru milioane, ceea ce inseamna o cerere tot mai mare de apartamente sau case de inchiriat. Iar investitorii vor actiona in consecinta, oferind pe un apartament doar un pret rezonabil raportat la valoarea chiriei lunare, ducand la o micsorare a preturilor, in special a apartamentelor vechi", a declarat Speranta Munteanu.

Presedintele ANEVAR, Adrian Vascu, a declarat ca majorarea peste orice asteptari a pretului locuintelor are drept cauza existenta banilor. "Nu doar cererea mai mare decat oferta este de vina, ci si existenta banilor. Oamenii au pompat bani in piata pentru au avut de unde", a spus Adrian Vascu. Acesta a mai aratat ca tendinta este de crestere foarte usoara sau chiar stagnare a pietei, deoarece se ajunge la nivelul maximal de returnare a creditelor, iar cumparatorii nu pot oferi mai mult decat pot achita.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliar,
locuinte,
evaluare
/actualitate/afaceri/bucuresti-oras-de-proprietari-2402184
2402184
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.