British Petroleum: SUA au devansat Rusia si au devenit cel mai mare producator de gaze naturale din lume

Postat la 09 iunie 2010 41 afişări

Statele Unite au devenit anul trecut cel mai mare producator de gaze naturale la nivel mondial, devansand Rusia, potrivit grupului energetic britanic BP, preluat de agentia Ria Novosti.

Productia de gaze naturale a Statelor Unite a crescut anul trecut cu 3,5%, comparativ cu 2008, la 593,4 miliarde de metri cubi, cantitate echivalenta cu 20,1% din productia mondiala.

"Cresterea productiei de gaze naturale, tendinta inregistrata timp de trei ani consecutiv, a permis SUA sa devanseze Rusia si sa ocupe primul loc mondial", a afirmat economistul sef al BP, Christof Rühl.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
SUA,
British Petroleum,
Rusia,
gaze
/actualitate/afaceri/british-petroleum-sua-au-devansat-rusia-si-au-devenit-cel-mai-mare-producator-de-gaze-naturale-din-lume-6339533
6339533
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.