Bostina: Consultanta financiara, cu 25-30% mai ieftina ca in Occident

Postat la 17 aprilie 2008 15 afişări

Atat in cadrul micilor companii de consultanta financiar-fiscala, dar si in Big Four (PriceWaterhouse Coopers, Ernst&Young, Deloitte, KPMG), tarifele pe ora de consultanta au crescut fata de anii anteriori. Cu toate acestea, mai e loc suficient de crestere, fiind inca "mai mici cu 25-30% fata de cele practicate in tari din vestul Europei", declara Dragos Doros, Finance & Tax Manager Bostina & Associates Financial Consulting.

Anul trecut, Bostina & Associates Financial Consulting (BAFC) a realizat o cifra de afaceri de aproape 750.000 de euro, in crestere cu 10% fata de anul anterior. "Ideea de a infiinta o societate specializata in consultanta financiara, care sa completeze serviciile de avocatura, a venit in urma unei discutii cu o contabila, care spunea ca prefera sa primeasca toate serviciile intr-un singur loc", a declarat Doru Bostina, fondatorul casei de avocatura Bostina&Asociatii.

Societatea de consultanta financiara BAFC a ajuns anul trecut la un numar de 60 de clienti, fata de 10 in anul lansarii, 2004. Planurile pentru anul in curs vizeaza incasari cu 15-20% mai mari fata de anul trecut, dar cresterea "ar putea fi mult mai mare, datorita faptului ca am aderat la reteaua internationala de consultanta AGN International", una din cele mai mari retele internationale de consultanta in domeniul contabilitatii, consultantei fiscale si auditului.

"Afilierea la AGN International ne va asigura colaborarea cu firme de renume pe plan international in domeniul financiar-fiscal si de audit, cu experienta intr-o varietate larga de industrii, afiliere care ne da posibilitatea de mari aria de cuprindere a serviciilor pe care le oferim clientilor nostri", spune Dragos Doros.

AGN International este una din cele mai importante retele internationale de companii de consultanta financiara, fiscala si auditori, cu peste 200 de firme-membre in 87 de tari, ale caror venituri cumulate sunt de circa 1,2 miliarde de dolari in anul 2007. Reteaua AGN International reuneste aproape 10.000 de consultanti si experti.

AGN International Ltd este inregistrata in Anglia ca o asociatie de firme de consultanta independente ai carei membri sunt companii cu propria lor activitate. AGN International ofera membrilor sai doar servicii administrative, fara a se angrena in acordarea de servicii profesionale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
servicii financiare,
consultanta,
Bostina
/actualitate/afaceri/bostina-consultanta-financiara-cu-25-30-mai-ieftina-ca-in-occident-2562405
2562405
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.