Blue Air a ajuns in cinci ani Tarom la numarul de pasageri transportati

Postat la 29 ianuarie 2010 10 afişări

Blue Air, cea mai mare companie aeriana privata romaneasca detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, a reusit anul trecut sa egaleze traficul Tarom, cel mai vechi operator de pe piata locala, cu o istorie de peste 55 de ani. In 2005, anul in care Blue Air deschidea piata aeriana low-cost cu zboruri catre Italia si Franta, compania de stat Tarom avea asigurat un trafic de peste 1,4 milioane de pasageri. La cinci ani de atunci, in 2009, operatorul low-cost a transportat 1,71 milioane de pasageri, nivel aproape similar cu cel inregistrat de Tarom.

Mai mult chiar, Adrian Ionascu, seful Blue Air, spune ca societatea va raporta profit, in timp ce pierderile Tarom au ajuns la 20 mil. euro. Blue Air si-a bazat strategia in principal pe cursele catre Italia si Spania, observand la timp o nisa mare de piata formata din romanii care au plecat la munca in strainatate. Cu bilete mai ieftine decat cele ale unui operator de linie regulata, Blue Air a reusit rapid sa ia din piata companiilor de transport international de persoane (Atlassib si Eurolines), dar a atras si o parte din pasagerii companiilor de linie regulata.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/blue-air-a-ajuns-in-cinci-ani-tarom-la-numarul-de-pasageri-transportati-5456011
5456011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.