Biroul de Credit: Asteptam informatii de la 80% din piata bancara

Postat la 21 noiembrie 2007 1 afişăre

In prezent, 18 banci care detin cumulat peste 56% cota de piata, 3 societati de credit de consum si una de leasing transmit informatii pozitive la Biroul de Credit, a declarat Serban Epure, director general al Biroului de Credit la seminarul EU-COFILE organizat de Banca Nationala a Romaniei, Asociatia Romana a Bancilor si Alpha Bank.

In total, in Biroul de Credit sunt membri 28 de banci, care reprezinta 98,4% din totalul pietei, 6 societati de credit de consum, una de leasing si una de asigurari. "Speranta mea e ca anul acesta informatia pozitiva sa vina de la 80% din piata bancara", a declarat Epure.

De la infiintarea sa si pana in prezent, Biroul de Credit a eliberat 14,7 milioane de rapoarte de credit, peste jumatate dintre acestea fiind eliberate in 2007. In 2006, totalul rapoartelor era de 6,8 milioane.

Rapoartele de credit sunt solicitate de banci atunci cand analizeaza dosarele de credit. In acelasi timp, in 2007 s-au inregistrat 23.600 de solicitari de situatii personale.

Numarul de persoane care figureaza in baza dre date a Biroului de Credit se ridica la 3,8 milioane, acestea fiind prezente fie cu informatii pozitive, fie cu informatii negative dar si cu ambele tipuri de informatii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/biroul-de-credit-asteptam-informatii-de-la-80-din-piata-bancara-1056338
1056338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.