Bin Laden fata in fata cu Bush pe tabla de sah

Autor: Roxana Cristea Postat la 22 iulie 2011 504 afişări

La prima vedere este o simpla tabla de sah, unde piesele de sah au fost inlocuite cu soldati, turnurile gemene din New York, George W. Bush si Osama Bin Laden. Mai presus de asta, e o afacere.

In Statele Unite, versiunea aceasta de sah ii are drept rege si regina pe Bush si Statuia Libertatii, turnurile sunt cladirile World Trade Center, doborate la 11 septembrie 2001, iar pionii sunt soldati, scrie Daily Mail. De cealalta parte, Osama Bin Laden si o femeie acoperita din cap pana in picioare joaca rolul regelui si al reginei, iar luptatorii musulmani sunt pionii. Cele mai controversate piese ale acestui set de sah sunt cele doua turnuri gemene.

Tabla de sah este desenata cu harti ale Afganistanului si a fost creata de compania Hobby Leisure Manufacturing si de un fost militar al fortelor canadiene, Jeffrey Train din Toronto. "Militarii nu isi amintesc foarte multe lucruri despre timpul petrecut pe campul de lupta, motiv pentru care am creat aceasta tabla de sah ca sa isi aminteasca de aceasta perioada si sa duca o amintire acasa la familiile lor", a declarat Train.

Pana acum, antreprenorul a vandut in jur de 1.000 de table de sah. Train a donat militarilor o parte din banii obtinuti pe aceste table de sah.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
joc,
Bin Laden,
Bush,
sah
/actualitate/afaceri/bin-laden-fata-in-fata-cu-bush-pe-tabla-de-sah-8515308
8515308
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.