Best Distribution: Vom creste cu 38% in 2009

Postat la 02 aprilie 2009 28 afişări

Best Distribution, companie ce importa si distribuie jocuri pentru console si pentru PC a anuntat o crestere a cifrei de afaceri pentru acest an de 38%, pana la opt milioane de euro, fata de anul trecut.

In 2008, vanzarile de jocuri video si console ale companiei s-au ridicat la 5,8 milioane de euro fara TVA, cresterea fata de anul anterior fiind de 45 de procente. Din totalul vanzarilor inregistrate de Best Distribution anul trecut, 5% au reprezentat consolele Microsoft XBox. "Actuala situatie economica are si un efect pozitiv asupra pietei de home entertainment, implicit asupra jocurilor video", a spus Andreea Allardin, Director General Best Distribution."

Odata cu scaderea bugetelor destinate vacantelor, iesirilor in oras cu prietenii sau altor activitati de socializare, oamenii vor ramane tot mai mult in casa, in fata televizoarelor cu telecomanda sau consola si tastatura in mana", a completat aceasta. Distributia de jocuri in retelele de retail cu acoperire nationala reprezinta aproximativ 90 de procente din vanzarile Best Distribution, iar restul de 10 procente merg catre magazinele online." Cresterea pe care ne-am programat-o pentru acest an este legata si de capacitatea retail-erilor din Romania de a trece cu bine peste criza", afirma Allardin, precizand ca cel mai mare partener de retail al companiei este Diverta, cu o cota de piata de 25%." In plus, din totalul jocurilor video aflate pe teritoriul Romaniei, estimam ca aproximativ 20 de procente au fost achizitionate legal, restul de 80 de procente provenind de pe piata neagra", a precizat Andreea Allardin.

In ce priveste evolutia pietei de jocuri din Romania pentru acest an, Allardin afirma ca va creste cu 25%. Preturile jocurilor au inregistrat o crestere in luna ianuarie a acestui an, principalul motiv fiind schiombarile care au avut loc pe piata valutara. "Daca euro va ramane in jurul valorii de 4,3 lei nu vom creste preturile", a declarat directoarea Best Distribution. In curand compania va deschide un birou si la Sofia, piata bulgareasca reprezentand o piata de jocuri pentru PC-uri, la fel ca cea romaneasca, potrivit lui Allardin.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/best-distribution-vom-creste-cu-38-in-2009-4134951
4134951
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.