Best Distribution: Cele mai vandute jocuri din 2009 au fost World of Warcraft si Call of Duty

Postat la 18 mai 2010 26 afişări

Best Distribution, companie care importa si comercializeaza jocuri pentru piata din Romania, a vandut anul trecut 380.000 de jocuri, cele mai vandute titluri fiind World of Warcraft, Call of Duty 6 - Modern Warfare II, FIFA 10, Sims 3 si Need for Speed Shift.

"Asa cum anticipam anul trecut, oamenii, in perioada de criza, au stat mai mult in casa, timpul liber fiind acoperit cu activitati recreative de tipul home entertainment, printre care si jocurile video", este de parere Andreea Allardin, directorul general al Best Distribution, precizand ca aceasta este una din explicatiile pentru care a crescut consumul total de jocuri. In 2009 intreaga piata de jocuri a inregistrat o valoare de17 milioane de euro, inregistrand o crestere de 5% fata de 2008.

"Best Distribution a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 7,2 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 25% fata de anul anterior", a completat Allardin, adaugand ca cele mai multe jocuri s-au vandut in Bucuresti - aproximativ 40% din cantitatea totala de jocuri pusa pe piata de Best Distribution. "Urmatorul oras in clasament este Constanta, cu aproximativ 7%", a mai precizat aceasta.

Pentru acest an, Best Distribution pregateste lansarea jocurilor Sims 3 Ambition, Starcraft2, World of Warecraft - Cataclysm, Call of Duty 7, Need for Speed Worlds si FIFA 11. "Dorim o crestere a business-ului de zece procente in acest an, bazandu-ne in principal pe promovarea pe care o vom face pentru titlurile clasice, World of Warecraft, Call of Duty si Fifa", a mai precizat directorul general al companiei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/best-distribution-cele-mai-vandute-jocuri-din-2009-au-fost-world-of-warcraft-si-call-of-duty-6130829
6130829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.