BenQ Romania: afaceri de peste 28 mil. euro in 2008

Postat la 12 februarie 2008 1 afişăre

Compania BenQ Romania estimeaza pentru anul acesta o crestere de 35% a cifrei de afaceri comparativ cu nivelul atins anul trecut, pana la peste 28 de milioane de euro.

In 2007, reprezentanta locala a producatorului taiwanez de echipamente electronice si IT BenQ a inregistrat o cifra de afaceri de 21 de milioane de euro, cresterea fata de 2006 fiind de 32%.

"In Romania am realizat anul trecut o crestere de doua ori mai mare fata de ritmul de dezvoltare a pietei", potrivit lui Mike Borze, managing director in cadrul BenQ pentru Europa Centrala si de Est. In ceea ce priveste ritmul de crestere previzionat pentru anul acesta, va fi de aproximativ trei ori mai mare fata de cresterea de 10% a pietei.

"Rezultatele pozitive al BenQ in 2007 au venit ca urmare a mentinerii pozitiei de varf in principalele categorii, dar si datorita unei evolutii foarte bune a partenerilor nostri de distributie si din retail", completeaza si Bobby Durbac, marketing manager in cadrul BenQ Romania.

In segmentul monitoarelor LCD, BenQ estimeaza vanzari de peste un milion de unitati, ceea ce ar insemna o cota de piata de 15% in Romania. In ceea ce priveste camerele foto digitale, compania are ca obiectiv o cota de piata de 10%.

Partenerii BenQ in Romania sunt Altex, Proca, RHS Company, Tornado Sistems si Darer pentru zona de distributie IT si StarPrint pe segmentul mediilor de stocare. La sfarsitul anului trecut, compania a incheiat un parteneriat de distributie IT si cu Scop Computers.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BenQ,
afaceri,
Romania,
2008
/actualitate/afaceri/benq-romania-afaceri-de-peste-28-mil-euro-in-2008-2377529
2377529
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.