Belgianul Herman Van Rompuy a fost desemnat primul preşedinte al UE

Postat la 20 noiembrie 2009 6 afişări

Premierul belgian, Herman Van Rompuy, a fost desemnat joi seara primul preşedinte al Uniunii Europene, de către liderii europeni reuniţi la Bruxelles.

Noul preşedinte al Uniunii Europene a apreciat joi, în prima sa declaraţie, că Europa ar trebui să joace "un rol important" în lume şi s-a declarat în favoarea extinderii UE.

"Europa este o uniune a valorilor şi are responsabilitatea de a juca un rol important în lume", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă, după ce a fost desemnat de către şefii de state şi guverne din UE, reuniţi la Bruxelles.

El a mai spus că vrea ca, în funcţia sa de preşedinte al Consiliului, să se mulţumeasă doar cu un rol de facilitare a compromisurilor între statele UE. El a afirmat că vrea să rămână "discret" şi nu să dea interviuri în toată presa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/belgianul-herman-van-rompuy-a-fost-desemnat-primul-presedinte-al-ue-5119959
5119959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.