BCR nu plateste dividende pe 2009

Postat la 22 martie 2010 14 afişări

BCR, cea mai mare banca de pe piata, nu va acorda dividende actionarilor din profitul pe 2009, banii urmand a fi folositi pentru majorarea capitalului social in vederea consolidarii solvabilitatii. Decizia a fost deja discutata de austriecii de la Erste cu cele cinci SIF-uri care detin actiuni BCR si urmeaza sa fie validata in AGA extraordinara care a fost convocata pe 22 aprilie. Cel mult 1% din profitul net pe 2009 va fi inclus in contul de rezultat reportat.

Este pentru prima data dupa privatizarea bancii cu Erste cand BCR nu plateste dividende.

Pana acum austriecii nu au operat nicio majorare de capital pentru BCR, concentrandu-se pe consolidarea propriului capital social, inclusiv cu ajutorul guvernului de la Viena.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
BCR,
SIF,
dividente
/actualitate/afaceri/bcr-nu-plateste-dividende-pe-2009-5766443
5766443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.