Banii din taxa raman la stat

Postat la 07 decembrie 2007 2 afişări

Nu exista nici o baza legala pentru ca statul sa dea inapoi cetatenilor banii stransi in cursul acestui an din taxa de prima inmatriculare auto, a insistat ministrul economiei si al finantelor, Varujan Vosganian, replicandu-i astfel comisarului european pentru taxe si uniune vamala, Laszlo Kovacs, care amenintase guvernul roman ca va fi nevoit sa returneze banii (cierca 230 de milioane de euro pana acum) chiar in lipsa unei rezolutii a Curtii Europene de Justitie.

Daca premierul Tariceanu a fost foarte ferm, spunand ca taxa nu va fi redusa ori eliminata, ci doar supusa unor "ajustari tehnice", ministrul Vosganian s-a dovedit insa ceva mai flexibil, afirmand ca pana in februarie va trimite Comisiei Europene o lista cu modificari ale legislatiei privind taxa auto si va introduce o procedura de contestare pentru platitorii care se considera nedreptatiti. Modificarile vor viza "corelarea nivelului taxei cu valoarea de piata a masinii", a precizat ministrul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxa de prima inmatriculare
/actualitate/afaceri/banii-din-taxa-raman-la-stat-1078562
1078562
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.