Avocatii DLA Piper lucreaza la sase tranzactii. Una e la pret de criza

Postat la 17 martie 2010 85 afişări

Biroul din Bucuresti al firmei de avocatura DLA Piper lucreaza in acest moment la sase tranzactii de tip fuziuni si achizitii, una dintre acestea fiind de tipul distressed asset, adica o afacere sau un activ care se vinde la un pret foarte redus din pricina problemelor financiare.

"In cazul tranzactiei de tip distressed, inca nu a fost deschis dosarul de insolventa in privinta companiei care urmeaza a fi vanduta, daca se incheie tranzactia. Pentru o astfel de tranzactie, o conditie foarte importanta este ca actionarii sa admita ca au pierdut", a declarat Marian Dinu, country managing partner al DLA Piper.

Potrivit acestuia, jumatate dintre acestea tranzactii ar putea sa se finalizeze in urmatoarele luni, valoarea acestora pornind de la cinci milioane de euro si mergand pana la cateva zeci de milioane de euro. Domeniile in care ar putea aparea tranzactiile la care lucreaza avocatii DLA Piper sunt IT, bunuri de larg consum si servicii medicale.

Pentru 2010, DLA Piper estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de peste 20 %, dupa ce in 2009 cifra de afaceri a fost cu aproximativ 7 % mai mare comparativ cu cea planificata initial. Cele mai importante arii de practica in 2009, in functie de venituri, sunt corporate / fuziuni si achizitii, imobiliare, dreptul muncii, restructurari, litigii si finantari.

"Exista o activitate si in departamentul de imobiliare. Exista investitori interesati de achizitii pe segmentul rezidential, insa si-au schimbat modelul: nu mai cauta apartamente de 100 de metri patrati ci apartamente mai mici", a mai spus Marian Dinu, care considera ca interesul aratat de investitori in aceasta perioada este mai ridicat decat in 2009.

Managerul biroului local al DLA Piper, care numara 22 de avocati, considera ca 2010 va fi un an plin de provocari dar cu numeroase oportunitati. "Dupa acest an vom avea o imagine mai clara a peisajului economic intern si international. Unele firme se vor salva in timp ce alte vor trebui sa admita ca s-au extins prea mult."

DLA Piper a deschis biroul din Bucuresti in noiembrie 2008, Livia Constantinescu (specializata in concurenta si fuziuni si achizitii) fiind, la inceputul acestui an, promovata partener. De la deschidere, cele mai importante proiecte ale biroului de avocatura au fost asistarea Petrom in toate demersurile sale juridice cu privire la obtinerea de imprumuturi in valoare totala de peste 1,2 miliarde euro si asistarea Tri Investment in preluarea a 69 de apartamente in ansamblul rezidential Eminescu View.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avocatura,
DLA Piper,
Marian Dinu
/actualitate/afaceri/avocatii-dla-piper-lucreaza-la-sase-tranzactii-una-e-la-pret-de-criza-5753382
5753382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.