Atac de 2 miliarde $ al Electronic Arts

Postat la 25 februarie 2008 1 afişăre

Compania Electronic Arts a inaintat duminica o oferta nesolicitata de preluare catre rivalul sau Take-Two Interactive, publisher-ul francizei Grand Theft Auto.

Electronic Arts (EA), care este - printre altele - publisher al jocurilor din seria Need for Speed, s-a oferit sa plateasca 26 de dolari pentru o actiune a rivalului Take-Two, ceea ce reprezinta cu 50% mai mult decat  ultima cotatie a pietei, de vineri.

EA a inaintat oferta de preluare cu doar putin timp inainte ca Take-Two sa lanseze pe piata ceea ce se asteapta sa fie cel mai bine vandut joc al anului in SUA, a patra versiune a jocului Grand Theft Auto. Din 2001, de cand a fost lansat Grand Theft Auto III, Take-Two a vandut peste 60 de milioane de copii.

De asemenea, Take-Two urmeaza sa lanseze pe 29 aprilie o versiune a jocului sau pentru consolele Microsoft Xbox 360 si Sony PlayStation 3, ceea ce ar putea duce - potrivit analistilor - vanzarile Grand Theft Auto IV la 10 milioane de copii pana la sfarsitul acestui an.

In ultima perioada, EA a fost critica public de unii dintre investitori care afirma ca compania isi pierde avantajele de creatie si inovatie in fata rivalilor mai mici de pe piata.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/atac-de-2-miliarde-s-al-electronic-arts-2413009
2413009
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.