Arabii care cuceresc lumea

Postat la 29 noiembrie 2007 1 afişăre

Dupa ce fondul de investitii guvernamental din Abu Dhabi a preluat recent 8,1% din actiunile AMD, al doilea producator mondial de microprocesoare, saptamana trecuta a venit anuntul Autoritatii Investitionale din Abu Dhabi, cel mai mare fond de investitii guvernamental din lume, privind o infuzie de capital de 7,5 mld. dolari in gigantul financiar Citigroup, grav afectat de pierderi de pe urma crizei creditelor imobiliare.

Fondul din Emirate va deveni actionar la Citigroup, cu 4,9%, insa fara drepturi de vot. Aproape concomitent, un alt fond suveran de investitii din Emirate, Dubai International Capital, a anuntat ca a cumparat un pachet „semnificativ“ din actiunile companiei nipone Sony, la putin timp dupa ce facuse cunoscut ca vrea sa investeasca pana la jumatate de miliard de dolari intr-o firma japoneza.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Abu Dhabi,
Citigroup
/actualitate/afaceri/arabii-care-cuceresc-lumea-1067856
1067856
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.