Apple intra pe piata e-readerelor

Postat la 05 ianuarie 2010 13 afişări

Apple Inc. a anuntat astazi ca luna acesta va lansa un e-reader cu scopul de a-si mari cota de piata pe segmental computerelor. Prin lansarea noului dispozitiv, care va fi disponibil pe piata incepand cu luna martie a acestui an, Apple va intra in competitie cu Amazon.com, producatorul cititorului de carti elecronice Kindle, dar si cu producatorii de netbook-uri, Asustek Computer Inc., Acer Inc. si Hewlett Packard Co.

"Speram ca ceea ce va diferentia noul e-reader Apple de celelalte dispozitive de acelasi gen va fi software-ul", a spus Gene Munster, un analist din cadrul companiei Piper Jaffray& Co. "De asemenea, chiar daca nu se incadreaza in categoria netbook-urilor, aparatul va putea reprezenta un adversar de temut si pentru acestea", a completat acesta.

Potrivit lui Munster, pana la finalul acestui an, Apple va vinde aproximativ 1,4 milioane de e-readere. "Iar, daca pretul dispozitivului va fi de aproximativ 600 de dolari, vanzarile companiei Apple vor creste cu 2% in acest an", a mai precizat Munster.

Pe de alta parte, Kathryn Huberty, analist in cadrul companiei Morgan Stanley din New York este de parere ca, pentru a se diferentia de alte e-readere si in mod special de Kindle, Apple s-ar putea sa transforme e-book-urile si revistele online in experiente interactive, oferind consumatorilor care le citesc link-uri catre interviuri luate autorilor, fotografii, si site-uri de continut video, incluzand chiar si publicitate. In plus, ea se asteapta ca noul dispozitiv sa aiba un ecran tactil cu dimensiunea de 10 inch (25 de cm) si Wi-Fi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/apple-intra-pe-piata-e-readerelor-5265160
5265160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.