ANC: Fara telefoane codate

Postat la 17 martie 2009 21 afişări

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii(ANC) impreuna cu reprezentantii tuturor operatorilor de telefonie mobila au elaborat un cod de bune practici pentru a permite deblocarea terminalelor codate in retelele de telefonie mobila.

Patru dintre operatorii de telefonie mobila de pe piata Cosmote, Orange, Zapp si Vodafone si-au exprimat acceptul de a adera la acest cod de bune practici si de a participa la elaborarea sa, pornind de la proiectul de decizie propus de ANC. Astfel, orice telefon mobil achizitionat impreuna cu serviciile de comunicatii si codat pentru a functiona numai in reteaua unui furnizor va fi deblocat gratuit de catre acest furnizor, la cererea utilizatorului.

Deblocarea se va face gratuit daca perioada minima obligatorie de ramanere in retea stabilita prin contract s-a terminat, iar in conditiile in care consumatorul doreste deblocarea telefonului inainte de incetarea contractului, acesta va trebui sa-si indeplineasca obligatiile asumate prin contract precum achitarea unor diferente de pret sau penalitati de reziliere, potrivit ANC.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Telefoane mobile,
ANC,
deblocare,
terminale

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/afaceri/anc-fara-telefoane-codate-4057637
4057637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.