Ana-Maria Pascu: Când timpul e definitoriu

Postat la 19 august 2022 86 afişări

Ana-Maria Pascu: Când timpul e definitoriu

Vârstă: 39 de ani

Funcţie: M&A Strategic Business Development Director

Companie: Reţeaua de sănătate Regina Maria

Cifră de afaceri (2021): 280 mil. euro

Număr de angajaţi: 7.500

Experienţă: Cu o experienţă de 9 ani în managementul spitalelor, deţine funcţia de M&A Strategic Business Development Director, coordonând iniţiativele M&A şi proiectele strategice de Inteligenţă Artificială şi Date Medicale în Reţeaua Regina Maria.


Ambiţia sau talentul – ce contează cel mai mult pentru a avea succes?            

Ambiţia este o condiţie, talentul este un dat. Performanţa este atinsă de cei care se remarcă prin muncă şi care şi-au ales job-ul după înclinaţie, deopotrivă. Deşi simt că domeniul în care lucrez m-a ales pe mine, tot este nevoie de ambiţie şi determinare pentru a atinge cele mai bune rezultate.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?

Dacă pui suflet în ceea ce faci şi ai alături oameni cu aceleaşi valori şi energie, singurul lucru care lipseşte este timpul. Sunt un om care vrea să construiască, iar domeniul în care activez este unul în care se vorbeşte adesea despre timp – ca salvator sau ca limită.                             

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?

Cred în învăţare continuă şi autodepăşire, aşa că am aşteptări mari de la mine însămi şi de la cei din jur. Voi lăsa această întrebare deschisă, pentru a mă reîntoarce la ea şi a continua mereu să-mi dezvolt potenţialul, dar şi să-mi amintesc mai des să mă bucur de tot ce am realizat.

Cine este mentorul tău?                                                        

Sunt norocoasă să lucrez alături de unii dintre cei mai buni medici şi specialişti în servicii medicale din Europa. Mă inspir des din viziunea şi gândirea lor strategică, din spiritul lor antreprenorial şi axat pe performanţă la orice nivel. Şi datorită lor am devenit profesionistul care sunt azi.

Ce te motivează?          

Domeniul sănătăţii mă motivează prin grija şi binele care îl definesc, dar şi prin puterea şi curajul pacienţilor. Satisfacţia de a duce la bun sfârşit o misiune care părea iniţial imposibilă, proiectele reuşite, cu ecou, acestea sunt sursele motivaţiei mele.

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?

Lumea se schimbă cu viteza luminii, abia acum experimentăm cu adevărat conceptul de lume „VUCA” (volatilitate, incertitudine, complexitate şi ambiguitate – n. red.), despre care se vorbeşte deja de câţiva ani. Provocarea este puterea de adaptare, agilitatea, dar şi găsirea unui echilibru interior constant, care să te ajute să navighezi prin această nouă realitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Ana-Maria Pascu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.