Alitalia, piatra din casa

Postat la 08 ianuarie 2008 1 afişăre

Oferta avansata de grupul franco-olandez Air France-KLM pentru preluarea companiei aeriene italiene Alitalia a fost preferata de consiliul de conducere al acesteia, in dauna celei propuse de operatorul aerian italian independent Air One.

Daca pentru Alitalia este evident mai avantajoasa o vanzare catre un grup cu forta financiara, de talia Air France-KLM, au inceput insa discutiile privind eventuala opozitie pe care instrainarea companiei catre un grup neitalian ar putea s-o intampine in cadrul guvernului, avand in vedere ca statul detine 49,9% din actiunile Alitalia.

Ministrul economiei si responsabil pentru privatizarea firmelor de stat, Tommaso Padoa-Schioppa, a declarat ca „prea multa vreme Alitalia a fost exploatata de politicieni si ca o asemenea situatie nu mai poate continua“, referindu-se la mentinerea companiei cu orice pret departe de investitori straini (e vorba chiar de un pret concret, in speta subventiile pe care aceasta le incaseaza an de an de la stat, in conditiile in care pierderile Alitalia depasesc un milion de euro pe zi).

Sunt de asteptat negocieri lungi si grele intre Air France-KLM si statul italian, complicate de faptul ca toate cele trei mari federatii sindicale ale Italiei ar prefera o vanzare a companiei catre un operator autohton, in cazul de fata Air One.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi aeriene,
Alitalia

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/afaceri/alitalia-piatra-din-casa-2326783
2326783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.