AFI Europe, investitii de 2 mld. euro

Postat la 21 februarie 2008 2 afişări

AFI Europe si-a planificat investitii de doua miliarde de euro pentru urmatorii 12-15 ani pe piata imobiliara romaneasca, a declarat astazi Reuven Havar, directorul pentru Romania al companiei.

AFI Europe, companie membra a grupului Africa Israel, are in plan constructia a patru centre comerciale, care vor necesita investitii estimate de peste 600 de milioane de euro si a sase proiecte rezidentiale (cinci de apartamente si unul de vile), care vor totaliza peste 15.000 de locuinte.

Trei dintre cele patru proiecte comerciale vor avea asociate si spatii de birouri. Lucrarile la primul mall - Cotroceni Park, amplasat in Bucuresti pe Bulevardul Timisoara - au inceput deja, finalizarea fiind prevazuta pentru 2009.

Un al doilea proiect a fost astazi lansat - AFI Palace Arad - care va cuprinde intr-o prima faza un centru comercial de peste 33.000 de metri patrati suprafata inchiriabila si o cladire de birouri cu o suprafata inchiriabila de 12.000 mp. Intr-o a doua faza, langa complexul comercial va fi construit si un complex rezidential cu 1.000 de unitati. In total, investitia va fi de peste 290 de milioane de euro.

AFI Europe va incepe peste aproximativ o luna si lucrarile la complexul comercial AFI Golden Palace, ce va fi amplasat pe terenul fabricii Laromet. Pentru cele peste 15 hectare, grupul Africa Israel a platit 77,5 milioane de euro.

Un al patrulea mall, cu o cladire de birouri asociata, va fi construit in Ploiesti.

Pe piata rezidentiala, AFI Europe pregateste urmatoarele complexuri rezidentiale: AFI Golden City (situat pe terenul fabricii Laromet), AFI Gardens (situat in Pipera), AFI Towers (situat pe terenul fostei fabrici Inox), AFI Village (situat in Buftea) si AFI Green City (situat in Magurele).

AFI Europe face parte din grupul Africa Israel si are activitate in opt tari europene in domeniul dezvoltarilor imobiliare. Pana acum, compania a finalizat 16 proiecte in patru tari din cele opt.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/afi-europe-investitii-de-2-mld-euro-2404566
2404566
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.