Afacerile Fabryo au crescut cu 3% la sase luni

Postat la 13 iulie 2009 17 afişări

Producatorul de vopsele Fabryo Corporation a incheiat primele sase luni ale anului cu o crestere de 3% a cifrei de afaceri in lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in contextul unei scaderi generale a pietei estimate de reprezentantii companiei la 15-20%

Cresterea cifrei de afaceri vine si in contextul rationalizarii portofoliului de produse Fabryo, care a implicat delistarea a peste 400 de produse. Continuitatea proiectelor intr-un context de piata defavorabil s-a materializat in realizarea obiectivelor pe care ni le-am asumat pentru primul semestru. Aceste rezultate au in spate resurse financiare importante, o strategie bine conturata si o mobilizare fara precedent a organizatiei si a partenerilor nostri. Performantele permit continuarea investitiilor si in proiectele stabilite pentru a doua jumatate de an, a declarat Aliz Kosza, director general executiv al Fabryo.

 

Din total cifra de afaceri, ponderea produselor decorative s-a mentinut la 94%. Rationalizarea portofoliului, un proces pe care compania l-a derulat in 2008, a continuat sa duca la descresteri controlate pe categoriile care nu sunt de baza. Cea mai mare contributie la rezultatele obtinute le-au avut categoriile sub marca umbrela Savana, inregistrand o crestere valorica de 13% comparativ cu 2008 si Savana cu Teflon, gama super premium, cu o crestere medie de 25% fata de anul trecut.

 

Toate produsele Savana s-au relansat in ambalaje noi la inceputul sezonului 2009, compania deruland si o companie de publicitate. „A fost o jumatate de an foarte intensa, cu incertitudini, dificultati si blocate financiare in piata,” a mai declarat directorul companiei. Fabryo Corporation, companie fondata de omul de afaceri Daniel Guzu in 1994 si vanduta in etape catre Oresa Ventures, a realizat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de circa 17%, pana la 163 mil. lei (44,3 mil. euro). Principalii competitori ai companiei pe piata de lacuri si vopsele sunt Kober Piatra-Neamt, Policolor Bucuresti, DŸfa Deutek, Atlas Corporation si Daw Benta din Targu-Mures.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
Fabryo,
vopsea,
vanzari,
rezultate,
Aliz Kosza
/actualitate/afaceri/afacerile-fabryo-au-crescut-cu-3-la-sase-luni-4636152
4636152
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.